Author Topic: Built my PreenFM, couple of problems  (Read 1825 times)

deadmonkey

  • Team member
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Built my PreenFM, couple of problems
« on: December 11, 2011, 03:31:25 AM »
I built my Preen FM today, no major issues except that one of the case side panels was broken during shipping. I fixed it with crazy glue and some tape.
I updated the software to 1.02 and that process worked fine but when I try to format the EEPROM the PreenFM hangs on "In Progress... A1" forever.
I've tried saving a patch into a user location and it appears to work but the EEPROM format is not functional.

Other than that, the machine is working fine.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1404
    • View Profile
Re: Built my PreenFM, couple of problems
« Reply #1 on: December 11, 2011, 10:51:20 AM »
Hi deadmonkey,

Thanks for the report.
You're right, there is a problem in the format function in 1.02
I've just uploaded a firwmare 1.03, please let me know if the "format" now works.
http://xhosxe.free.fr/PreenFM/firmware/

Is the broken one of those 2 ?


Let me know and tell me by PM or email your shipping adress, i'll send it to you right now.
If it's an other one, i'll send later... with the order i'll do for batch #2.

By curiousity was it broken in the middle ?
Was the rest of the parcel in good condition ?

Thanks,

Xavier




« Last Edit: December 11, 2011, 11:03:08 AM by Xavier »

Bsilverberg

  • Team member
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Built my PreenFM, couple of problems
« Reply #2 on: December 11, 2011, 03:08:37 PM »
Funny, I had the exact same two problems. One broken side panel and couldn't format. New firmware fixed the format problem, but still have the cracked side panel (#1 in your photo). As with deadmonkey, everything else works fine. I'll email you.

deadmonkey

  • Team member
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Built my PreenFM, couple of problems
« Reply #3 on: December 11, 2011, 08:44:56 PM »
The broken piece was #1 and it was broken at the narrow point between the two screw slots. I sent you a picture with the location of the break drawn in. I can confirm that 1.03 fixes the format problem! Thanks

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1404
    • View Profile
Re: Built my PreenFM, couple of problems
« Reply #4 on: December 11, 2011, 09:02:48 PM »

2 of my 3 spare side panel are gone.. I think i'll need to order some more soon ;-)

So now the 1.03 is official.
And i'll try to find solutions to prevent this piece from breaking.

Xavier