Author Topic: Presets for PreenFm (128 patches bank included)  (Read 6398 times)

Studio54

  • Team member
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« on: February 25, 2012, 01:01:09 AM »
Here some Presets.
This is my first Time, I use a Fm Synth.
but a very easy to use synthesizer.

I like the Preen.  :)
« Last Edit: May 31, 2012, 07:44:13 PM by Xavier »

Studio54

  • Team member
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #1 on: February 25, 2012, 01:01:44 AM »
and many more...

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1142
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #2 on: February 26, 2012, 11:16:23 AM »

Hey thanks a lot.
These are the first PreenFM Patches on this forum !!  :D
Some of them are really good :
I like a lot the release in Bellish...
Or how one of the buddha Pad become fragile after 2 seconds (test patch.syx).
Nice... :-)

Tips to get a better signal/noise ratio.
Reduce the "Velo" value, that will prevent the noise to be very low.
Try to increase the sustain value of the enveloppes.. If that does not change the main idea of the sound, prefer them high.

Have you tried to use the step sequencer ?
Please keep on sharing !

Xavier
 

Studio54

  • Team member
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #3 on: February 26, 2012, 10:34:27 PM »
Thanks for the Tip.

No the the sequencer I didn´t try to use.
This is the next step and a interessting Tool for dynamic Sound.
 8) I dipped deeply into the algorithms and don´t come back for many hours.  :D
FM is amazing / extensively.

You can use the presets for the next Firmeware Update?  That would be Cool.   ::)
« Last Edit: February 27, 2012, 11:57:52 AM by Studio54 »

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1142
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #4 on: February 27, 2012, 11:29:21 PM »
The firmware 1.61 dont have any new presets.
But i keep them for a presets bank i'd like to build...
I'm glad you enjoy fm synthesis  :D

Xavier
« Last Edit: February 27, 2012, 11:31:12 PM by Xavier »

Ryan

  • Team member
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #5 on: March 17, 2012, 05:38:08 PM »
Here are a couple more :)

Really really simple, but pretty I think.

They become really alive when you modulate the IM points in a sequencer (like numerology). CCs 17 and 18.

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #6 on: May 30, 2012, 08:55:31 PM »
Edited by Xavier for clarity : Here is the 128 patches bank


Here is a bank of 128 patches... mostly organized to Lead / Bass / Synth / Pad / Bell / Seq / FX

Martin.
« Last Edit: June 03, 2012, 11:23:19 PM by Xavier »

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #7 on: May 30, 2012, 10:39:54 PM »
bummer.  I'd try importing them back into my PreenFM, but I'm not sure which bank they will put them in or if they are corrupt and will overwrite them with bad data.  Is it possible to select a bank to import them into?

thanks
Martin.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1142
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #8 on: May 30, 2012, 10:43:29 PM »
bummer.  I'd try importing them back into my PreenFM, but I'm not sure which bank they will put them in or if they are corrupt and will overwrite them with bad data.  Is it possible to select a bank to import them into?
thanks
Martin.


Yes, when receving a bank by sysex, the patches are stored in a temporary place on the EEPROM....
Then when everything is OK it asks you in which bank you want to save it. Then it copies it.

But don't do anything until i've investigate a bit further   ;)

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #9 on: May 31, 2012, 01:33:41 AM »
No worries.  I still have the patches here.  I should mention that they all have mod wheel and aftertouch and that the volumes and octaves are all over the place.  Also, two patches are out of tune that shouldn't be.  I'll fix it all soon enough.
  Once you get them loaded, I have a bug for you :)  When scrolling patches in the 'load' screen, sometimes a monophonic patch will distort (volume clipping).  I have been trying to figure out why and I think it might be due to switching a patch while sounds are still running or playing notes before the patch has fully loaded.  Hopefully, you will be able to reproduce it.

thanks,
 Martin.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1142
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #10 on: May 31, 2012, 07:40:12 PM »
Fixed in 1.71, and this bank is a real gift !!! Thanks a lot to share this huge amont of work.....  ;D

Now eveybody should upgrade to 1.71 and upload this fantastic bank !!  :D

Did you use the VST or did you programm those 128 patches on the PreenFM ?
Hopefully, i'll post a 1.72 soon that will fix the problem you noticed... i noticed that also from time to time... strange...

Xavier



« Last Edit: May 31, 2012, 09:05:11 PM by Xavier »

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #11 on: May 31, 2012, 08:23:14 PM »
Thanks! ;D
I mostly created these on the VST.  Though, creating patches on the synth itself was pretty similar.  I just had to continuously look up where each IM and Operator went :)
The distortion seems to stick with a patch  when scrolling to other patches and back.  I'm not sure if that means anything.

Martin.

Edit:  updated bank... moved octaves to match my keyboard better :)
« Last Edit: May 31, 2012, 08:35:10 PM by funkyfli »

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1142
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #12 on: May 31, 2012, 11:23:25 PM »

I'm trying the patches one by one....
You really did a great job, the patch names are really good and fit well the sound....

Thanks again.....  :)

Xavier

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #13 on: June 01, 2012, 07:20:50 PM »
 ;D  I hate searching through patches

Edit: I updated the bank... Velocity was set for Mix1 on a few patches where Mix1 was maximised.
In the Matrix, it seems that a multiplier of 16 maximises the Mix1 value.  Is this correct?  I reset patch 5 (AckAck) to this to stop the clipping.  (ModW 16 Mix1)

thanks, Martin.
« Last Edit: June 01, 2012, 08:37:26 PM by funkyfli »

6581punk

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #14 on: June 03, 2012, 09:20:34 PM »
I found that dumping to the PreenFM failed unless I told it that something way coming by selecting Load then Sysex.

Otherwise although it recognised that something has been received and asked me which bank to save to, when I did it was full of junk patches.