Author Topic: Presets for PreenFm (128 patches bank included)  (Read 6601 times)

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1171
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #15 on: June 03, 2012, 10:49:38 PM »
I found that dumping to the PreenFM failed unless I told it that something way coming by selecting Load then Sysex.
Otherwise although it recognised that something has been received and asked me which bank to save to, when I did it was full of junk patches.

Loading a bank requires to select Load->Sysex...
Only single patch can be loaded without being in the "wait for sysex" mode.

So what you describe sounds like a bug.
I'll give a look.

Xavier

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1171
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #16 on: June 04, 2012, 12:01:25 AM »
I found that dumping to the PreenFM failed unless I told it that something way coming by selecting Load then Sysex.
Otherwise although it recognised that something has been received and asked me which bank to save to, when I did it was full of junk patches.

Thanks for the report...
I've just uploaded a 1.72.B2 in the beta directory ;
http://xhosxe.free.fr/PreenFM/firmware/BETA/

Please could you confirm it fixed the behavior you describe ?

Thanks,

Xavier

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #17 on: June 22, 2012, 08:34:10 PM »
I had some free time and created some test drum patches.  I see a whole lot of potential for FM drums. :)

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1171
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #18 on: June 26, 2012, 09:43:46 AM »
Thanks....   :D
I'm currently totally overwhelmed by my real job, but that's very interesting to have some drum sound...
I'll give a try as soon as i have 10 minutes of free time ;-)

Ryan

  • Team member
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #19 on: July 16, 2012, 10:17:17 AM »
I have that clipping issue too. It seems to me like sometimes the output is too high for the audio circuits and it distorts. I'll have to record it next time I hear it. It's worse on patches with 1 voice, as that tends for some reason to also make the patch louder. :D

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #20 on: July 16, 2012, 03:55:50 PM »
Have you upgraded to the latest firmware?  I haven't had any clipping since it was fixed.  Though, I think if you push the volume excessively in the mod matrix you could get some clipping.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1171
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #21 on: July 20, 2012, 11:17:33 AM »

2 good points from Funkyfli :
. The clipping problem when browsing patches should be fixed in 1.72
. To high values "multiply" in the matrix can lead to saturation/clipping/noise, but that shouldn't happen with the provided presets... Only if you modify them in a wrong way.

Hope you don't have the problem anymore with the last firmware.

Xavier

EarthGeneral

  • Team member
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #22 on: October 13, 2012, 05:19:41 AM »
Hello,
I am having trouble loading the presets on to the PreenFM. I downloaded reaper and connected via MIDI. I then created a new track and dragged and dropped the .sysx file on to the track. Then on the Preen I went to load>SysEx and it said "waiting SysEx..." I then pressed play on the track in Reaper. Nothing happened.

I am wondering if the problem may lie in the connection via MIDI. I am running through a DigiDesign M-Box 2 on Windows Vista. MIDI out (from the interface) to MIDI in (on the Preen). Is there anywhere where a detailed itinerary and directions can be found? Maybe there is a YouTube video?

Please let me know!
THANKS!!

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1171
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm (128 patches bank included)
« Reply #23 on: October 15, 2012, 09:43:00 AM »
Hello,

That's strange.. That should work.
Do you use the last firmware : 2.00 ?

Sorry, there's not detailed howto because it works like other sound module work.

If you add midi notes in the same track in Reaper, are they played by your preenFM ?

You can also try dedicated sysex manager :
http://www.elektron.se/support-and-downloads  (In Application folder, the name is C6)
http://www.midiox.com/

Xavier



r3m1m

  • Team member
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Presets for PreenFm
« Reply #24 on: January 24, 2013, 04:03:44 AM »
Edited by Xavier for clarity : Here is the 128 patches bank


Here is a bank of 128 patches... mostly organized to Lead / Bass / Synth / Pad / Bell / Seq / FX

Martin.

Thanks a lot Martin for this pretty good bank!!!!! I love it!!