Author Topic: PC/Mac Editor version 2.00  (Read 12843 times)

funkyfli

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.2
« Reply #30 on: July 04, 2014, 01:01:54 PM »
Ah, yes.  CTRL works nicely.
Thanks!
Martin.

bramsluiter

  • Team member
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.2
« Reply #31 on: July 06, 2014, 10:21:36 AM »
Works great!!! ::)

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1105
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.3
« Reply #32 on: July 11, 2014, 12:18:38 AM »

Just uploaded a 0.3 version for windows. mac osx to come.

Bram, why "roll eyes" ?
Is it working ?
I'm not very familiar with windows development and as i use a special windows_XP target, let me know if you have any problem.

Thanks,

Xavier

recliq

  • Team member
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.3
« Reply #33 on: July 13, 2014, 05:14:37 PM »
Hi Xavier,

great work on the editor!

Do you think it's possible to implement a Midi channel selector in the Midi configuration? It seems it always expects the Preen on channel 1, my normally acts on channels 5-8.

Greetz
recliq

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1105
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.3
« Reply #34 on: July 14, 2014, 11:16:07 PM »

Yes you're right.
A midi channel selector will be in the next version.

Xavier

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1105
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #35 on: July 16, 2014, 06:55:58 PM »
Version 0.4 uploaded.
Midi channel selector added.
VST version available.

Please let me know if it works for you, don't forget to specify your plateform...

Xavier

martindunne

  • Team Member
  • ***
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #36 on: July 17, 2014, 01:03:29 PM »
still not working for me on win xp 32bit, still saying that its not a valid windows application. it does work on windows 7 tho.
« Last Edit: July 17, 2014, 01:08:28 PM by martindunne »

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1105
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #37 on: July 17, 2014, 01:24:31 PM »
still not working for me on win xp 32bit, still saying that its not a valid windows application. it does work on windows 7 tho.

Thanks for the feedback. I exepcted it to work.
Sorry but I think i won't support XP as it's not straightforward with latest Visual studio, and i don't have an XP machine to test on.

Xavier

matrix12x

  • Team member
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #38 on: July 18, 2014, 02:08:05 AM »
Xavier,
Thanks for all the awesome work!!!!

I am on OSX 10.9.4 and it works great. Although, when I hit "Pull" I get a high pitched whine for a half second or so if I was playing notes. If I understand, there is no OSX VST yet, correct?

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1105
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #39 on: July 18, 2014, 09:58:28 AM »
Xavier,
Thanks for all the awesome work!!!!

I am on OSX 10.9.4 and it works great. Although, when I hit "Pull" I get a high pitched whine for a half second or so if I was playing notes. If I understand, there is no OSX VST yet, correct?

Thanks for the feedback and nice words  :D

When you hit pull, the preenfm2 audio engine stop while sending all its parameters to the editor.
I don't think it's worth the work to avoid it as you're not supposed to press pull while doing important live session ;)

Actually there is an OSX VST version in the DMG: "pfm2Edito.vst".
I don't know the usual VST instalation procedure under osx but here you'll have to copy this file in your "Library/Audio/Plug-Ins/VST" folder.
If Library is not visible, right click "show view option" and check "Show Library Folder".

Xavier
« Last Edit: July 18, 2014, 10:10:09 AM by Xavier »

teevee

  • Team member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #40 on: July 30, 2014, 10:30:58 PM »
I have some ideas after testing, which I want to share.
Quote
•         Randomizer knob, where can click and the unit will set “random adjustment” on the different parameter
•         The unit is 4 part multitimbral, how about 4 fans with each 4 part so you can fast switch between them?
•         I know there is space for lots of presets and combos, what about a menu in this editor where you can choose between the slots/banks
•         Load DX-7 patches directly into the editor. There are lots of free Yamaha DX-7 patches for download out there and they are as “.Syx” format. Additional loading patches for Yamaha tx-81z and Yamaha FB01 if they could be compatible for this unit.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1105
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #41 on: August 10, 2014, 09:05:07 PM »
I have some ideas after testing, which I want to share.
Quote
•         1. Randomizer knob, where can click and the unit will set “random adjustment” on the different parameter
•         2. The unit is 4 part multitimbral, how about 4 fans with each 4 part so you can fast switch between them?
•         3. I know there is space for lots of presets and combos, what about a menu in this editor where you can choose between the slots/banks
•         4. Load DX-7 patches directly into the editor. There are lots of free Yamaha DX-7 patches for download out there and they are as “.Syx” format. Additional loading patches for Yamaha tx-81z and Yamaha FB01 if they could be compatible for this unit.

Seems like i forgot to reply.
Thanks for sharing ideas.

1. Yeah, I'd like to find time to add a randomizer in the preenfm2 itself, not in the editor. It has been discussed, and people shared ideas how to implement that.Than cannot be a simple random value for each parameter. Maybe next big feature...
2 . It's already possible to switch (easily ?) between the instruemnts. Change midi channel then press "Pull". Making all instruments available at the same time would require a big rework.
Yes dealing
3. Agree... Having better slots/banks editing possibilty would be great.
4. Maybe one day.... 




Maxicosi

  • Team member
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #42 on: August 26, 2014, 09:54:09 PM »
Hello to all...

I´ve run into a few issues with the Editor.
First of all how do you guys use it standalone? Do you connect the usb port and a midi keyboard to input notes via the midi input?
I get a lot of stuck notes this way and sometimes changing a parameter dont do anything.

Second one is i cant get the VST version to work. My Cubase doesnt recognise it as a plugin. Maybe i use the wrong .dll file.
Whats the msvcp110.dll file??

Hope someone can help...

greez Max

teevee

  • Team member
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #43 on: August 26, 2014, 11:54:16 PM »
Hello to all...

I´ve run into a few issues with the Editor.
First of all how do you guys use it standalone? Do you connect the usb port and a midi keyboard to input notes via the midi input?
I get a lot of stuck notes this way and sometimes changing a parameter dont do anything.

Second one is i cant get the VST version to work. My Cubase doesnt recognise it as a plugin. Maybe i use the wrong .dll file.
Whats the msvcp110.dll file??

Hope someone can help...

greez Max

Question:
Have you updated firmware and bootloader to the newest version?

Maxicosi

  • Team member
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: preenfm2 Editor: 0.4 (osx/win win32/x64 standalone/VST)
« Reply #44 on: August 26, 2014, 11:58:59 PM »

Question:
Have you updated firmware and bootloader to the newest version?

Yes  i have firmware 1.04 installed but im not sure about the bootloader.
Have to check that tomorrow....