Author Topic: [SOLVED]Bad power supply with high voltage.  (Read 6730 times)

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #15 on: November 13, 2014, 11:29:52 PM »
It's ok now i have found the correct version in my hard disk.

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #16 on: November 13, 2014, 11:31:01 PM »
ok thank you :-)

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #17 on: November 13, 2014, 11:34:56 PM »
Bootloader and Firmware updated successfuly but still blank screen :-(
« Last Edit: November 14, 2014, 12:02:38 AM by kroutshev »

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #18 on: November 14, 2014, 09:31:09 AM »
Ok Xavier,
 i have plugged my usb key and no discovering from my computer ... it seems that usb key is dead !
You confirm that wihout key it's normal that i have blank screen ?
Thanks !

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1422
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #19 on: November 14, 2014, 09:34:59 AM »
Bootloader and Firmware updated successfuly but still blank screen :-(

The first screenshot looked like a blank screen.
This second one is different.

I need to know if the MCU works. Several solution:
. Does it make sound ? plug a keyboard or be sure that the boot sound is activated.
. Is it recognized as a midi device ?
. Does the squares on the display change when you press the menu button then back... (or any other keyboard/encoder manipulation).
« Last Edit: November 14, 2014, 09:36:56 AM by Xavier »

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1422
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #20 on: November 14, 2014, 09:36:41 AM »
Ok Xavier,
 i have plugged my usb key and no discovering from my computer ... it seems that usb key is dead !
You confirm that wihout key it's normal that i have blank screen ?
Thanks !

Oh yes, i didn't think about the Usb key...
If it received 18V, that's bad for it.

I confirm that without the key the firmware freeze with a screen full of white squares....

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #21 on: November 14, 2014, 10:52:31 AM »
Bootloader and Firmware updated successfuly but still blank screen :-(

The first screenshot looked like a blank screen.
This second one is different.

I need to know if the MCU works. Several solution:
. Does it make sound ? plug a keyboard or be sure that the boot sound is activated.
. Is it recognized as a midi device ?
. Does the squares on the display change when you press the menu button then back... (or any other keyboard/encoder manipulation).
No sound, i have tested every midi channel !
No change on the display when i use encoder.

I search for a new usb key next evening to test it whith a new one !
I will let you know asap.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1422
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #22 on: November 14, 2014, 11:32:42 AM »
. Does it make sound ? plug a keyboard or be sure that the boot sound is activated.
. Is it recognized as a midi device ?
. Does the squares on the display change when you press the menu button then back... (or any other keyboard/encoder manipulation).
No sound, i have tested every midi channel !
No change on the display when i use encoder.

Without USB key that's the expected behaviour: the firmware is frozen, so no sound and no display update....

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #23 on: November 14, 2014, 12:36:40 PM »
Yes i know but i answered to your questions before i give you informations about dead usb key !

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #24 on: November 14, 2014, 10:39:25 PM »
Hi Xavier,
 bad news, i have filled the new usb key with files but screen of my burning preenfm2 stay without characters.
I have tried to sequence it and unfortunaly still no sound, when i move encoder or pot, no reaction on the screen ...
I have tested my usb key into my computer after try it into my preenfm2 and it's still detected by computer.
here the screen :

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1422
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #25 on: November 15, 2014, 12:22:11 AM »
What model of USB key is it ?
Is it formatted with FAT file system ?
Does it contain the "pfm2/" directory ?

Regarding your display:
Is it exactly like on the picture ( mix of black and whit) ? Or is il full of white square ?
« Last Edit: November 15, 2014, 12:24:04 AM by Xavier »

kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #26 on: November 15, 2014, 12:26:42 AM »
It's a transcend 4 Go key.
Yes formated with fat32 and /pfm2 directory.
Yes the display is like the picture ... black and white squares !
« Last Edit: November 15, 2014, 12:35:58 AM by kroutshev »

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1422
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #27 on: November 15, 2014, 11:06:19 AM »

That's strange.
Because if it's the LCD only, you should be able to play sounds.
And if it's the MCU board you should not be able to upload firmware.

Have you tried powering it with a USB cable ?

Does it play sound if you unplug the display ?

Can you enter bootloader ? Press a key while powering the preen.




kroutshev

  • Team member
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #28 on: November 15, 2014, 11:51:04 PM »
Hi Xavier,
 
Have you tried powering it with a USB cable ?
Yes and same behaviour.

Does it play sound if you unplug the display ?
Yes you can listen "plop".

Can you enter bootloader ? Press a key while powering the preen.
Here the result :

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1422
    • View Profile
Re: Bad power supply with high voltage.
« Reply #29 on: November 16, 2014, 09:41:37 AM »
Does it play sound if you unplug the display ?
Yes you can listen "plop".

I would be 100% confident the MCU board is fully working if you could hear some FM sound after the "plop".
By pressing and holding INST+one of the left buttons or by enabling the "boot sound:" in the settings....
(plugin a keyboard also should work)

I can send you another LCD. I have a few in stock, and don't use them anymore.
They all have the headers already soldered... So i need to know what type of header you use (low profile or regular).
(if you don't know take a picture like this http://ixox.fr/preenfm2/the-pcb-r5/pfm2_36/#main )

Xavier
« Last Edit: November 16, 2014, 09:56:51 AM by Xavier »