Author Topic: Custom Initial Preset  (Read 131 times)

pauto

  • Team member
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Custom Initial Preset
« on: February 06, 2017, 01:38:45 AM »
Hi, first I must say thanks to Xavier for creating this great synth, I would probably never get into FM without it.

My question is if it would be possible to modify the inital preset, as I would like to have as simple as possible to start allways from zero without any modulation or envelope.

Thanks!

Pau

kylelandstra

  • Team member
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Custom Initial Preset
« Reply #1 on: February 06, 2017, 11:08:46 PM »
I just logged on to ask the same thing.  Initialize patch function?  Or if you use the Create Patch Bank function, will it allow you to make patches within that bank from scratch?
« Last Edit: February 06, 2017, 11:10:39 PM by kylelandstra »

pauto

  • Team member
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Custom Initial Preset
« Reply #2 on: February 07, 2017, 12:00:56 AM »
Yes, you can create a new bank and make your own patches from scratch, my question was about making the Initial preset "Preen mk2" clean of IM, Modulations and envelopes as I allways find myself setting everything to have it clean. I find that in one of the Banks there is already a "BLANK" preset, exactly like I would like to have it, but don't know if it's possible to set it as Initial.

Sorry if I am not explaining myself clear, I am not english native  :P

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1091
    • View Profile
Re: Custom Initial Preset
« Reply #3 on: February 09, 2017, 12:01:10 AM »
Hi,
You can overide dedault preset by going through the menu. Save>default>save.
Just create your empty patch before.

pauto

  • Team member
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Custom Initial Preset
« Reply #4 on: February 09, 2017, 05:10:06 PM »
Thank you so much Xavier, I did not see that there was the option :P

I am currently working on it, but when done will upload the Bank I am creating, is there a place where to share it? or just post it here on the forum.

Merci!!

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1091
    • View Profile
Re: Custom Initial Preset
« Reply #5 on: February 10, 2017, 12:21:22 AM »
Yes please share your bank here when it's ready  :)