Author Topic: [Resolved] My first preenFM2 metal case .. trouble shooting no audio  (Read 8720 times)

horridus

  • Team member
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
ps ... middle of the night here ... time to rest while not driving 70

horridus

  • Team member
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Xavier,

The preenFM2 PCB has been shipped and is on the way to you  :)

SirPrimalform

  • Team member
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Xavier, if you ever work out what happened after having a look for yourself, please post here! I've been following this thread the whole time and I really want to know what was up.

Xavier

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1405
    • View Profile
Re: [Resolved] My first preenFM2 metal case .. trouble shooting no audio
« Reply #63 on: October 17, 2015, 02:44:57 PM »

I found it.   :)
It was a shortcut between 2 solder points.

The blue one (see pics for color) responsible for sending the sample to the DAC and the close junction responsible for lightning the LEDs.
That must have distored the SPI signal which became ununderstable for the DACs.

I removed the tiny wire with my soldering and the sound came...
I'll send your PCB back. You can keep the extra one i sent you  ;)


horridus

  • Team member
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: [Resolved] My first preenFM2 metal case .. trouble shooting no audio
« Reply #64 on: October 17, 2015, 04:57:28 PM »
Xavier, wow, that is really great! I'll send the board and parts back to you as well :>)

SirPrimalform

  • Team member
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: [Resolved] My first preenFM2 metal case .. trouble shooting no audio
« Reply #65 on: October 17, 2015, 05:51:02 PM »
Wow, that is a tiny bridge!

horridus

  • Team member
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: [Resolved] My first preenFM2 metal case .. trouble shooting no audio
« Reply #66 on: October 17, 2015, 07:17:25 PM »
Looks just like one of my grey beard hairs  ;D

served

  • Team Member
  • **
  • Posts: 74
    • View Profile
    • Van Daal Electronics
Re: [Resolved] My first preenFM2 metal case .. trouble shooting no audio
« Reply #67 on: October 21, 2015, 08:35:35 AM »
(clap)